Hogy érjem el, hogy önállóak legyenek az embereim?

Egy felszabadult vezetésért

Már semmire nincs időd, hiszen olyan feladatokkal, kérdésekkel zavarnak, amelyeket – úgy gondolod – már régen delegáltad, mégis visszaszállnak rád.

A képzés segítséget nyújt abban, hogy ráláss azokra vezetői hibákra, amelyek ehhez a helyzethez vezettek – és változtatni is tudj rajtuk.

Miért válassz minket?

  • mert nem csupán elmondjuk, melyik lehet a helyes út, hogy önállóan dolgozzanak az embereid, hanem megmutatjuk saját vezetői stílusodat is, amivel a leghatékonyabban boldogulhatsz vezetőként
  • mert mindezt a gyakorlatban, visszajelzések alapján magad is megtapasztalhatod
  • mert olyan itinert adunk a kezedbe, amivel a továbbiakban sikeresen irányíthatod csapatodat.

A fentieken felül

  • Mert mindezt végig az élmény alapú tanulás – vagyis a tréning módszertanával adjuk át. Így azon felül, hogy hozzájutsz a konfliktuskezelés elméleti alapjaihoz – a tapasztalati tanulással azonnal rögzül is a tudás.
  • Mert sokkal jobban megismered önmagadat és az erősségeidre tudsz építeni
  • Mert minden tréningünk kiváló hangulatban telik amellett, hogy játszva tanulnak a résztvevők
  • Mert figyelünk arra is, hogy az egyes csoportokban összeillő résztvevők tanuljanak

A képzés címszavakban

Responsive Layout

Motiváció

Manapság az egyik legnehezebb feladat, hiszen mintha mindenki – az idősebb korosztály szerint leginkább a fiatalabbak (vagy fordítva) – alulmotivált lenne. Szerinted elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem a megfelelő hangnemben, stílusban, céllal és értékekkel szólítottad meg az érintett kollégát? Ha elképzelhetőnek tartod, segítünk személyre szabottan megtalálni az adott munkatárs motivációját.

Retina Graphics

Korosztályok kezelése

Ez a huszonéves korosztály egyszerűen kezelhetetlen! Nem akarnak dolgozni! Hányszor halljuk ezt naponta…Igen, valóban mások a korosztályi sajátosságok. Az a – jó vagy rossz, ezt Te döntsd el – hírem van, hogy vezetőként nekünk kell szemüveget cserélnünk ahhoz, hogy a generációk közötti kommunikáció és annak eredménye változzon. Megmutatjuk, milyen ez a korosztály valójában, mit tart értéknek és azt is, hogy álljunk hozzá a kérdéshez annak érdekében, hogy eredményesebb legyen az együttműködésünk.

Powerful Performance

Delegálás

A delegálás manapság a vezetők egyik leginkább félreértett és félrekezelt kérdésköre. A folyosón egymás mellett elrohanva vetünk oda sokszor egy-egy mondatot, majd várjuk, hogy elkészüljön a feladat. Ám ebben az esetben igen sok lépés kimarad – ami alapvetően változtat az eredményen. (Még sok esetben akkor is, amikor ennél pontosabban osztunk ki feladatokat). A tréningen választ kapsz erre is, hogy csináld, hogy eredménye legyen a delegálásnak.

Responsive Layout

Vezetői feladatok

Hidd el, a munkatársaid ezt sokkal jobban fogják tudni helyetted. Összegyűjtjük ezeket. Megmutatjuk azt is miért és hogyan érdemes ezt továbbadni a munkatársaidnak, hogy mindenki pontosan tisztában legyen vele, meddig tartanak a te határaid és honnan kezdődik az ő felelősségi körük.

Retina Graphics

Vezetőként más konfliktusában

Vezetőként talán a legnehezebb feladat, hogy meghúzzuk azt a határt, amikor bele kell avatkoznunk két beosztottunk konfliktusába – vagy hagynunk kell nekik rendezni a kérdéskört. A legnagyobb feladat, hogy el tudjuk dönteni, melyik megoldás vezethet eredményre valójában az adott helyzetben. A tréningen erről is lesz szó – illetve megtudhatod, milyen következményei lehetnek egyik vagy másik döntésnek, reakciónak.

Powerful Performance

Kontroll

A lényeg és a hangsúly mindig a mértékén és a minőségén van. Milyen időközönként, kivel milyen formában gyakorlod a kontrollt? A nap közepén- az autóban ülve bevillan, hogy tényleg, ezzel vagy azzal hogy állunk? És már hívod is az illetékest. Nos, ilyenkor a kolléga minimum plusz 20 percet veszít a munkaidejéből. Kizökkented, utána kell nézni, hogy áll a kérdés, majd vissza is kell zökkennie. Arról nem is beszélve, hogy te magad is szétforgácsolódsz. Mennyivel egyszerűbb és nyugisabb megoldások léteznek erre…Megmutatjuk.

Árak

A képzés ára most csak:
18.000Ft+ áfa
  • Helyszín: Kecskemét

Gyakori kérdések

Már rengeteg kérdésedre tudjuk a választ

Egy nap alatt tökéletes vezető leszek?

Nem hiszem. Ám aki komolyan gondolkodik ezeken a kérdéseken és be is építi a tréningen megszerzett tudást, nagyot léphet előre kollégái függetlenítésében és önállósításában, hiszen éppen azokat a legfontosabb kérdésköröket érintjük, amelyek lényegesek a változáshoz.

Ettől a tréningtől megváltoznak a kollégáim?

Vélhetően nem. De az irányítás módjának változásától igen. Vagyis ha te magad képes leszel változtatni vezetői eszköztáradon (amihez ezen a napon sok segítséget kapsz), akkor elindul egy változás, aminek irányítását is a kezedben tarthatod.

Írj nekünk

Jelentkeznél a képzésre? Vagy csak kérdésed van?

Küldj egy emailt

Címünk1043 Budapest, Csányi László utca 34. B épület 103.

Hívj minket+36 (70) 610-1534

Írj nekünktrening@ furkeszholding.hu

Kövess minket a Facebook-on