Trénerképzés…

…ami hamarosan ismét elindul a nagy érdeklődésre való tekintettel

Helyszín: Budapest

Miért minket? Mert ezeket mind megtanulhatod nálunk.

  • Elvégzése után tavaszra már kezedben tarthatod a képzés elvégzését igazoló tanúsítványodat.
  • Képzésünket nem csupán trénereknek (ebben a szakmában később tevékenykedni vágyó kollégáknak) ajánljuk. Azoknak is, akik fejlődni szeretnének bizonyos területeken (vezetők, pedagógusok, HR szakembereknek).

Miért minket?

Mert ezeket mind megtanulhatod nálunk
Responsive Layout

Prezentációs technikák

A téma adja magát. Elvileg. Előadóként „pusztán” azt érdemes megtanulni, hogyan keltsd fel, tartsd fenn a hallgatóság figyelmét. Trénerként viszont megtanulod nem csupán ezeket a technikákat, de azt is, hogy az egyes blokkok között hogy vezesd át a figyelmet, hogyan használd magabiztosan a tréneri „kelléktárat” is.

Retina Graphics

Élmény alapú tanulás

Az élmény alapú tanulás még Comenius nevéhez köthető - a frontális tanári munkát kiegészítette a szemléltetés korszerű elveit felhasználó módszerekkel, melyekhez hozzákapcsolta az egyoldalú tanári „monológot” felváltó, saját élmények, tapasztalatok emlékeit aktivizáló elbeszélés, sőt párbeszéd, csoportmunka verbálisan szemléltető eszközeit is. Ennek egyik "válfaja" a tréning, ami az új tudás begyakorlására is lehetőséget ad.

Powerful Performance

Magabiztos kommunikáció

Hogy kommunikálhatok magabiztosan? Ha én magam magabiztos vagyok. Éppen ezért született meg e sajátságos képzés ötlete, miszerint minden szükséges tudást ezzel a módszertannal adunk át. Légy magabiztos a témákban, amiket majd trénerként „boncolgatni” akarsz, ehhez pedig az első lépcső, hogy éld át. Ismerd meg magad, légy magabiztosabb, mert később a saját fejlődési utadat tudod a leghitelesebben átadni másoknak.

Responsive Layout

Vezetési technikák

Ez sok féleképpen értelmezhető és értelmezendő. Hiszen ugyanolyan csoportvezetési készségekkel kell rendelkeznie egy trénernek, mint egy vezetőnek. Így a képzésen nem „csupán” a tréneri szerepre készülhetsz fel, hanem magadévá teszed – szinte automatikusan - mindazt a tudást, amivel vezetőként is sokkal jobban „muzsikálsz” majd. Ezért a képzést nem csupán trénereknek ajánljuk, hanem vezetőknek is. Ezért a képzést nem csupán trénereknek ajánljuk.

Retina Graphics

Motiváció

Időnként a saját magam motivációja sem könnyű, ugye? Képzelj el egy napot, amikor ahhoz sem volt kedved, hogy megfordulj az ágyban – nem hogy életvidáman, kedvvel teli nekiindulj és motiválj, mozgass, kezelj még 10-15 embert. A képzésen igyekszünk átadni egy életszemléletet is, amivel a saját napjaidat is feldobhatod a továbbiakban – ha trénerként folytatod, ha nem.

Powerful Performance

Csoportszerepek

Azok a bizonyos nehéz emberek, nehéz résztvevők. Igen, ez is egy nagyon fontos eleme a képzésnek. Hogy megmutassuk, mitől lesz egy résztvevőből nehéz résztvevő? Miért kezdi kötözködéssel a tréninget és mit tehetünk ellene, vele? A másik miért mesél folyamatosan vicceket – elvonva a figyelmet a többiekről? És mi a teendő ilyenkor? Fontos kérdések.

Responsive Layout

Változáskezelés

Az egyik legfontosabb tréneri kompetencia. Ahogy mondani szokták, ami megtörténhet egy tréningen, az meg is történik. Ezek közül mindenre nyilván nem tudunk felkészíteni, de igyekszünk. A változások kezelésének módszertanára mindenképp.

Retina Graphics

Önismeret

Manapság nagy divatját éli az önismeret. Ám a divaton túl, ebben a szakmában igen nagy jelentőséggel bír. Ha jó önreflexióval bírunk (vagyis amikor képesek vagyunk semleges félként kívülről vizsgálni saját magunkat és reakcióinkat), tudatosabban reagálunk a kívülről érkező ingerekre. Vagyis máshogy viselkedünk konfliktusokban, máshogy ítélünk meg embereket, reagálunk olyan helyzetekre, amelyekben érintettek vagyunk érzelmileg.

Powerful Performance

Konfliktuskezelés

Alapjaiban nem tanuljuk sajnos. Illetve hozzuk azokat a családi mintákat, amik talán már a szüleinknél sem működtek. Nem csupán azt tanuljuk meg, hogy saját konfliktusainkat hogyan kezeljük (a konfliktusdinamikai alapok elsajátításával), de komplett tréninganyagot kapnak ezzel a résztvevők, amit azonnal tudnak hasznosítani a gyakorlatban.

Árak

A képzés általános forgalmi adót nem tartalmaz

  • Facilitálás és moderálás alapvetései
  • Csoportdinamika
  • Kérdezéstechnikai alapok
  • Érzelmi intelligencia
  • Karakter és személyiségtipológiák
  • Önreflexió
  • Magabiztosság, önbizalom
  • A tréneri hivatás fellőssége
379.000 Ft

Gyakori kérdések

Már rengeteg kérdésedre tudjuk a választ

Bárki lehet tréner?

Nem. Akiben nincs indíttatás a szakma felé, ne is próbálkozzon vele. Akit nem érdekelnek az emberek és a fejlesztés, szintén ne ebbe az irányba induljon– hiába vonzó a jó kereseti lehetőség. Egy hatásos, eredményes egynapos tréningre nem egy nap a felkészülési idő. És ha jól akarod csinálni ez folyamatos önképzést jelent. Szerencsére élő szakmáról beszélünk, tehát, folyamatosan jelennek meg új módszertanok. Ha lemaradsz, kimaradsz a fősodorból. Ha szereted az embereket és szeretnél segíteni nekik, és rendben vagy a folyamatos önfejlesztéssel, mindenképp itt a helyed. A szándék és a nyitottság a legfontosabb és a lényeg, hogy hiteles légy abban, amit csinálsz – bármilyen a stílusod trénerként.

Dolgozhatok veletek, ha elvégeztem a képzést?

Igen, hiszen a jó trénerekből sosem elég, mert szerencsére folyamatosan érkeznek hozzánk az újabb és újabb megrendelések. Sajnos ez a szakma is felhígult az utóbbi időben és megjelentek olyan képzések is a piacon, melyek legfeljebb az elméletet adják át a résztvevőknek. Innen viszont visszautalnék a „mindenki lehet tréner?” kérdésre adott válaszomra. Ezt nem lehet megtanulni elméletben, csak gyakorlatban. Vagyis ha itt végzel, pontosan tudjuk, mire vagy nyitott és mire vagy képes, miben vagy jó – így szinte azonnal tudunk alkalmazni trénerként. Ha nem ajánljuk ezt a pályát, azt is megmondjuk.

Miért válasszalak titeket?

Mert a gyakorlatban adjuk át a szükséges tudást. A képzések során folyamatosan próbára teszünk, tehát a megszerzett tudás birtokában már azonnal kipróbálhatod magad. A tréninget kis létszámú csoportokkal indítjuk, hogy kellő figyelmet tudjunk fordítani minden egyes résztvevőre. És mert szívügyünk ez a képzés – mert mindig a résztvevők a legfontosabbak.

Baj ha lámpalázas vagyok sok ember előtt?

Bár kétségtelen, hogy meg kell nyilatkozni emberek előtt trénerként, ám egy tréner semmilyen körülmények között nem összekeverendő a nagy létszámú előadásokon megnyilvánuló motivátorokkal. Ők előadók. Lehet, hogy az előadás interaktív (vagyis bevonják a résztvevőket), de nem tréning, bármennyire is tréningnek nevezik sokan ezeket az összejöveteleket. A résztvevőkre kétségtelenül nagy hatással lehet egy jó előadó, így kaphatnak új meglátásokat – ám használni kis valószínűséggel fogják az új „működéseket” attól, hogy elhatározták. Ugyanez a helyzet a könyvekkel is. A jó tréning első számú ismérve a megélés, hogy lásd és visszajelzést kapj arra, hogyan működsz. Ezt követően a változáshoz kapsz alternatívákat - sőt, az újat még be is gyakorolhatod közösen azokkal, akik szintén tanulni érkeztek a tréningre.

Írj nekünk

Jelentkeznél a képzésre? Vagy csak kérdésed van?

Küldj egy emailt

Címünk1043 Budapest, Csányi László utca 34. B épület 103.

Hívj minket+36 (70) 610-1534

Írj nekünktrening@ furkeszholding.hu

Kövess minket a Facebook-on